Cornflake Madu Susu

Adakah anda sedang mencari idea resipi cornflake madu susu yang rangup dan manis? Cara membuatnya susah dan senang. Jika anda salah memprosesnya, cornflake madu susu akan menjadi tidak memuaskan malah tidak menyenangkan. Malah, cornflake madu susu yang sedap harus mempunyai rasa yang boleh membangkitkan selera kita.

Ada beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi mutu rasa cornflake madu susu, bermula dari jenis bahan, seterusnya pemilihan bahan segar hinggalah cara membuat dan menghidangkannya.

resepi Cornflake Madu Susu

Cornflake Madu Susu

Snek yang rangup, manis, dan mudah dibuat.
No ratings yet
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course Snack
Cuisine Melayu
Servings 1 hidangan

Ingredients
  

  • 500 gram cornflake
  • secukup rasa choco rice/rainbow
  • 250 gram mentega
  • 8 sudu besar gula perang
  • 12 sudu besar susu pekat
  • 10 sudu besar madu
  • secukup rasa almond

Instructions
 

  • Cairkan mentega kemudian masukkan bahan lain, biarkan menggelegak dan tutup api.
  • Ramas cornflakes agar kecil sedikit, gaul dengan almond yg telah dibakar.
  • Bila mentega dah sejuk sedikit campurkan dengan cornflakes tadi, masukkan dalam paper cup dan bakar 150c 10 minit.
Keyword cornflake madu susu, cornflake madu susu pekat
Tried this recipe?Let us know how it was!

Apa yang Anda Tidak Boleh Makan Selepas Minum Madu?

Selain melarang minum madu bersama air panas, perubatan tradisional India ini juga melarang pengambilan minyak sapi atau minyak sapi bersama madu atau selepas minum madu dalam masa terdekat. Menurut Ayurveda, gabungan kedua-duanya dianggap toksik kepada badan.

Bilakah Masa yang Sesuai Untuk Minum Madu?

Pengambilan madu sebelum sarapan pagi dan waktu tidur adalah berkaitan dengan metabolisme badan. Apabila mengambil madu pada waktu pagi sebelum makan, contohnya, perut kosong membolehkan kita menyerap madu sepenuhnya.

Apakah Kesan Minum Susu Pekat Manis?

Selain mencetuskan diabetes dan obesiti, kandungan gula dalam SKM yang diambil secara berkala dalam jangka masa panjang juga boleh menyebabkan kehilangan tulang. Dalam videonya, Tan mendedahkan bahawa pengambilan gula yang berlebihan boleh menyebabkan kehilangan tulang atau kerapuhan, termasuk gigi.

Adakah Minum Susu Pekat Manis Baik?

Produk pekat manis mengandungi gula yang cukup tinggi, jadi ia tidak elok diminum dengan membancuh. Sebab lain, pekat manis bertujuan sebagai topping atau bahan pelengkap dalam makanan dan minuman. Pekat manis bukan bahan utama untuk membuat susu.