Coco Crunch Coklat

Coco crunch coklat ialah bijirin berperisa coklat yang dimakan bersama susu, biasanya dimakan untuk sarapan pagi.

Coco crunch coklat ini diperbuat daripada gandum penuh yang mempunyai vitamin, zat besi dan kalsium. Rasa coklat yang lazat membuatkan kanak-kanak lebih menyukainya.

Namun kini kita akan membuat olahan coco crunch menjadi kudapan yang sangat sangat lazat iaitu coco crunch coklat. Apa pendapat kamu? Jadi coco crunch akan ditutup dengan coklat cair dan kemudian ditaburkan dengan topping di atasnya.

Snek ni sesuai untuk snek seisi keluarga atau boleh juga dijadikan cenderahati guys. Jika anda ingin tahu cara membuatnya, ikut sahaja langkah di bawah. Selamat maju jaya dan semoga bermanfaat.

Coco Crunch Cookies

Coco Crunch Coklat

Membuat snek coko crunch bersalut coklat, keluarga di rumah pasti menggemari snek ini.
No ratings yet
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Course Snack
Cuisine Melayu
Servings 2 people

Ingredients
  

  • 1 pek coco crunch
  • ½ batang coklat bar
  • secukupnya rainbow coklat rice
  • secukupnya paper cup

Instructions
 

  • Potong coklat bar
  • Selepas dipotong, cairkan coklat bar di atas air mendidih.
  • Selepas coklat cair, masukkan coco crunch ke dalam coklat cair. Kacau hingga rata.
  • Selepas coco crunch sebati dengan coklat, ambil 4 atau 5 coco crunch dan letak dalam paper cup.
  • Dan akhir sekali taburkan rainbow coklat rice di atasnya. Tunggu sehingga coklat keras dalam paper cup baru untuk dimakan.
Keyword coco crunch coklat
Tried this recipe?Let us know how it was!

Kalori dalam Coco Crunch

100 gram bijirin Koko Krunch mempunyai 376 kalori, 76.7 gram karbohidrat (yang terdiri daripada 6.3 gram serat dan 29.7 gram gula), 7.7 gram protein dan 3.3 gram lemak, kata laman web Nutritionix. Bijirin ini lazat, tetapi mempunyai serat yang rendah.

Cara Menyimpan Coklat Bar

Coklat (bar) hendaklah sentiasa disimpan di tempat yang sejuk, kering, dan gelap seperti almari atau pantri dengan suhu kurang daripada 21 darjah Celsius bagi memastikan kualiti tidak merosot.

Kandungan dalam Coklat

Coklat mengandungi pelbagai jenis mineral iaitu magnesium, kuprum, kalium, dan kalsium. Nutrien ini mempunyai peranan yang sangat baik untuk saluran darah. Coklat gelap (coklat gelap) ternyata mengandungi 36 mg magnesium setiap 100 kalori.

Inilah resepi coco crunch coklat yang boleh anda cuba sendiri di rumah sebagai ulam atau kudapan sebagai peneman menu utama. Selain itu, anda juga boleh mencuba menu lain seperti serawa durian dan teh ais Thai yang juga mudah dan praktikal untuk dibuat dengan bahan-bahan yang anda ada di rumah.

Leave a Comment

Recipe Rating